Kontakt

Om mig:


Uddannelse: I mange år har jeg modtaget undervisning af Birgitta Glode, som har været en stor inspirationskilde.

Jeg har været på akvarelkurser på højskolerne Vestjylland, Maribo, Brenderup og Ubberup.

Jeg henter løbende  viden og inspiration på kurser med dygtige nordiske akvarelmalere: Lars Holm på Gerlesborgskolan, Anna Törnquist i Baskemölla, Gunell Moheim og Annmari Löf i Borghamn, Björn Bernström på ôland, Etsuko  i København,  Lars A. Persson og Lena Amstrand på Tuskær i Fjaltring. Ylva Molitor-Gärdsell i Österlen. Anders Wallin på Sønderborg kunstskole.


Medlem af Nordisk Akvarelkreds og Akvarelkredsen.

2016: 2 værker antaget på Hvidovre Censurerede Udstilling. 2020: 1 billed antaget på Roskilde Åben.


Kunstbogen 101 Kunstnere

Jeg er optaget i Kunstbogen "101 Kunstnere" 2018. Bogen udkommer september 2018.


Redaktør og kunstanmelder Tom Jørgensen skriver om et udvalg af mine billeder:


"Vibeke Saxtorph er akvarelmaler hele vejen igennem. Hun er fascineret af denne ganske svære teknik, hvor der i modsætning til olie- og akrylmaleriet ikke er mulighed for at rette, hvis man laver en fejl. Her skal det sidde i skabet ved første hug. Lykkes det ikke, må man starte forfra med et nyt billede.

Til gengæld har akvarellen nogle egenskaber, som har fået mange kunstnere til at værdsætte den. En skitsepræget lethed og et helt specielt lys er nogle af de vigtigste ting, som karakteriserer en akvarel, og Vibeke Saxtorph har perfektioneret teknikken gennem årene. Hendes motivkreds kredser om tre hovedområder: landskabet, menneskefigurer og nærbilleder af organiske vækster.


Ser man på landskaberne, opdager man med det samme en tendens til at fjerne alle overflødige detaljer og koncentrere sig om nogle få sigtelinjer. Ja, faktisk, er Vibeke Saxtorph i nogle billeder næsten helt abstrakt og minimalistisk med kun en svag antydning af en horisontlinje. I andre billeder ser vi en bakkeryg bugtende sig horisontalt over kompositionen med træer og buske markerende de vertikale holdepunkter. Overalt er lyset af allerstørste vigtighed. Vibeke Saxtorph arbejder vådt i vådt, og der hviler en dyne af vanddamp over de fleste af hendes landskaber. Meget relevant for et nordisk klima og en nordisk natur, hvor regn, dis og tåge er en langt større del af hverdagen end f.eks. de solbeskinnede middelhavslande. Det er altså landskaber, vi genkender. Landskaber, vi er vokset op med og landskaber, som vi, især når vi opholder os steder, hvor solen skinner hele tiden, faktisk kommer til at savne med en mærkelig længsel. Og solen er her jo i Vibeke Saxtorphs billeder. Den ligger og ulmer under skydækket, nogle gange kun svagt, andre gange lige ved at bryde frem. Det giver en aura af noget hemmeligt, noget mystisk og stort.


I billederne med menneskefigurer bliver detaljerne i sagens natur hyppigere. Også her benytter Vibeke Saxtorph sig dog af antydningens kunst. Fokus er lagt på næseryggen, munden og øjnene. Især falder udtrykket ”Øjnene er sjælens spejl” lige for, når man ser på disse billeder. Vi genkender mange forskellige følelser, når vi betragter disse øjne: tavs indadvendthed, livsglæde, resignation, optimisme. Farverne er kraftigere i figurbillederne, og det virker, som om farven fortæller noget om den pågældendes personlighed. En glødende orangegul smiler i hvert fald ofte til os som en sommerlig solstråle.


Hvad enten det drejer sig om landskabsbillederne, figurbillederne eller en kombination af disse, er alle Vibeke Saxtorphs akvareller båret af en helt speciel stemning og atmosfære. En stemning, man bedst kan beskrive som koncentreret og inderlig."

Tom Jørgensen


Kontakt


Ønsker du at købe et af mine billeder eller ønsker du at udstille mine billeder, kan du kontakte mig via email.

Mine billeder er oftest i formatet 38 x 58, 26 x 35 og enkelte i 58 x 76.


Med venlig hilsen


Vibeke Saxtorph


vsaxtorph@gmail.com


Besøg mig på facebook:vibekesaxtorphakvarel og instagram:vibeke_saxtorph

Vibeke Saxtorph

Akvarel